13 april 2014
09:15

Jitex Mölndal BK

Referat: Mossens BK - Jitex BK

Jitex BK stod som motståndare i den sista träningsmatchen innan serie- och cupspelet tar vid. Mölndalslaget har visat sig vara en svår nöt att knäcka för våra stolta tjejer, de två senaste matcherna har slutat med knappa förluster, denna gång var tyvärr inget undantag.
Med ett skickligt passningsspel utmanövrerades våra tjejer och 2-3 förlusten var inte mycket att orda om.

Redan i andra minuten tog våra gäster ledningen efter att deras vänstermittfältare slagit ett långt inlägg in mot mål, bollen passerade samtliga Mossensbackar och slogs lätt in i mål av en framrusande Jitexanfallare. 0-1
MBK tog dock mod till sig och kvitterade genom Hedda bara ett par minuter senare, en snygg genombrytning på vänsterkanten och ett iskallt avslut. 1-1
Matchen böljade fram och tillbaka utan att någon av lagen lyckades vaska fram några riktigt bra chanser.
I den 12:e matchminuten noterade dock de Svartklädda att Jitex lyft sitt lag lite för mycket, Ebba lyckades slå en väl avvägd djupledsboll från sin högerbacksposition, Hedda rusade i djupled och blev helt fri med målvakten, inga misstag och helt plötsligt hade våra tjejer vänt matchen och ledde med 2-1, resultatet stod sig ända till paus.

I andra halvlek tog Jitex effektiva passningsspel överhand och vi orkade inte stå emot, det kändes som vi fick jaga boll mest hela tiden, inom loppet av ett par minuter hade också Jitex vänta på steken efter att vi blivit lite stillastående i det defensiva spelet.
I och med att vårt lag föll ner i banan så var det tyvärr sällan vi lyckades hota i offensiven, ett par halvchanser mäktade vi med men oftast var det lite för mycket bortrensningar utan adress.
I ärlighetens namn var de lilaklädda närmare 4-2 än vad vi låg en kvittering.

Sammanfattningsvis var det, trots förlusten, en bra genomkörare mot ett välspelande motstånd.
I och med att det var en träningsmatch rullade vi runt på positionerna hos de 15-man stora truppen, detta gjorde att vi fick testa på lite ovana positioner vilket är en nyttig erfarenhet när vi nu går in i serie- och cupspelet.